Gogoşari în oţet
1. Se spală gogoşarii, se curăţă de seminţe şi se taie felii care se aşază într-o oală de inox sau un castron, care să nu oxideze.
2. Separat, se fierbe oţetul nediluat cu sare, zahăr şi piper, la foc potrivit. Când a început să dea în clocot, se ia de pe foc, apoi se toarnă fierbinte peste gogoşarii feliaţi. Între timp, se spală bine morcovii şi se taie rondele, care se pun peste gogoşari.
3. Se lasă să se răcească, apoi se dau la frigider. Din când în când se mai amestecă gogoşarii în oţet. Se lasă până a doua zi.
4. Se aranjează gogoşarii feliaţi şi rondelele de morcovi în borcane. Boabele de piper se pun pe deasupra. Zeama în care au stat la macerat se toarnă în borcane, peste gogoşari.
5. Se închid ermetic şi apoi se depozitează la loc răcoros.