Gogoşele cu cremă

100 minute
6 portii
Mediu

1. Se încinge cuptorul. Într-o oală de 1-2 l, se pun pe foc 125 ml apă, 70 g unt şi un praf de sare. Se lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă toată făina odată şi se opreşte focul. Se amestecă până ce se omogenizează şi se lasă puţin să se răcească. Se adaugă ouăle pe rând, amestecând bine până ce se încorporează în aluat. Se lasă 10 minute să se odihnească.

2. Se ia cu linguriţa din aluat, se formează grămăjoare mici, de 3-4 cm şi se pun într-o tavă unsă cu unt. Se coc la foc potrivit, 30 minute, fără să se deschidă uşa cuptorului în primul sfert de oră.

3. Pentru cremă, se dizolvă făina în 200 ml lapte rece. Se adaugă zahărul, gălbenuşurile şi, treptat, restul de lapte fiert. Se pune deasupra unui vas cu apă clocotită şi se amestecă continuu până ce se îngroaşă. După ce s-a răcit, se adaugă untul frecat spumă şi vanilia.

4. Gogoşile coapte se taie pe orizontală fără să se desprindă capacul şi se umplu cu cremă. Se ornează cu alune tocate mărunt.