Gogoşele cu vinete

1. Se coc vinetele, dar nu înainte de a le înţepa cu o scobitoare pentru a nu pocni în cuptor. Se pot verifica dacă sunt coapte apăsându-le cu o furculiţă, iar dacă sunt moi înseamnă că sunt gata.
2. Se scot din cuptor, apoi se ia fiecare vânătă şi se taie în două, pe lung. Se scoate miezul cu ajutorul unei linguri de lemn şi se pune totul într-o strecurătoare. Se lasă la scurs 30 de minute.
3. Se iau vinetele şi se toacă mărunt, apoi se pun în blender şi se amestecă cu o ceapă dată pe răzătoare. Se încorporează uleiul lingură cu lingură, ca la maioneză. Se adaugă sare şi piper după gust, iar după aceea se mai adaugă o ceapă mărunţită.
4. Se iau roşiile şi se taie pe din două. Li se scoate miezul pentru a fi umplute cu pasta din vinete. Pentru un plus de gust se pot adăuga seminţe de susan, iar deasupra se ornează cu verdeaţă.