Gogoşi cu dovlecel la cuptor

Mediu

Învaţă să prepari nişte gogoşi inedite, care conţin dovlecel şi pe care le poţi desăvârşi cu topping de ciocolată, după ce le-ai copt în cuptor.

Mod de preparare:

Amestecă într-un castron ouăle cu mixerul, până devin pufoase, apoi adaugă treptat zahărul, uleiul, esenţa de vanilie, dovleceii raşi şi coaja de portocale.

Într-un alt castron amestecă făina cernută, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea şi condimentele.

Amestecă încet prafurile cu compoziţia umedă, până la omogenizare.

Toarnă compoziţia în forme rotunde antiaderente (silicon, teflon, etc), astfel încât aluatul să nu depăşească jumătatea vasului.

Dă la cuptor 10-11 minute, la foc mediu, până ce gogoşile cu dovlecel trec testul scobitorii. Lasă gogoşile la răcit, repetă până termini aluatul, în funcţie de dimensiunile formelor.

Prepară glazura de ciocolată: pune într-un vas mic frişca lichidă, ciocolata, amidonul şi sarea şi fierbe la foc mic. Când ciocolata s-a topit integral, amestecă bine şi dă deoparte pentru 15 minute.

Toarnă sosul de ciocolată peste gogoşile cu dovlecei şi presară topping-uri în stil american, sau consumă după ce s-au răcit.