Gogoşi cu îngheţată de vanilie

1. Se încinge cuptorul. Se fierbe apa (125 ml) cu un praf de sare şi 60 g unt, apoi se adaugă toată făina odată şi se ia de pe foc. Se amestecă până se omogenizează şi se lasă puţin să se răcească. Se adaugă ouăle pe rând, amestecându-se bine după fiecare ou.

2. Aluatul se pune într-un cornet, apoi se formează grămă joare mici de 3 cm, într-o tavă unsă cu unt. Se pune la copt în cuptorul încins, 30 minute, fără să se deschidă uşa cuptorului, primul sfert de oră. Când se răcesc se umplu cu îngheţată de vanilie. Îngheţata Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi 2 – 3 linguri de lapte până se topeşte tot zahărul. Se adaugă treptat laptele fierbinte şi se ţine pe foc, amestecând continuu până se îngroaşă compoziţia. După ce s-a răcit, se adaugă frişca şi vanilia. Se pune la congelator şi se lasă câteva ore.