Gogoşi din spumă de lapte

Învaţă să prepari nişte gogoşi din spumă de lapte aromate.

Mod de preparare:

1. Cu o zi înainte de pregătirea gogoşilor, se face brânza din lapte, de fapt o reducţie de lapte. Pentru aceasta, laptele in­tegral se pune la fiert şi, când dă în fiert, se micşorează focul şi se lasă pe foc, amestecând din 10 în 10 minute. Se fierbe aşa timp de 2 ore până când laptele scade şi în vas rămâne un fel de spumă de lapte cu aspect de brânză.

2. Adoua zi, se prepară siropul pentru care zahărul şi apa se aduc în punctul de fierbere, se fierbe 5 minute şi, după ce se ia de pe foc, se adaugă şofranul şi cardamomul.

3. Pentru aluat, se amestecă brânza de lapte, făina şi carda­momul până se obţine un fel de aluat nu foarte tare din care se formează bile.

4. Se prăjesc bilele în ulei până devin maronii şi, după ce se prăjesc toate, se aşază într-un castron. Se toarnă siropul şi se lasă aşa pentru 2 ore.