1. Pentru aluat se pregăteşte maiaua ca la cealaltă reţetă de gogoşi şi se lasă să crească.

2. Făina se cerne şi se amestecă cu celelalte ingrediente până se formează aluatul pentru gogoşi. Se lasă la crescut lângă o sursă de căldură şi se acoperă cu un prosop de bucătărie.

3. Între timp se pregăteşte crema de vanilie pentru umplutură. Într-o oală de un litru se pun ouăle şi zahărul şi se amestecă 3-4 minute până se dizolvă zahărul. Se toarnă laptele călduţ peste compoziţie amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe. Se adaugă o bucată din batonul de vanilie şi se pune să fiarbă la foc mic. Se amestecă până se îngroaşă şi dă în 2-3 clocote. După ce s-a fiert, se pune untul şi se amestecă uşor. Se lasă la rece până se fac gogoşile. Când se umplu gogoşile, crema trebuie să fie rece.

4. Se întinde aluatul, se fac formele cu paharul şi se prăjesc în uleiul încins 2-3 minute pe o parte şi 2-3 minute pe cealaltă parte. Se scot din ulei şi se pun la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Se lasă să se răcească, apoi se taie pe mijloc şi se umplu cu crema de vanilie. Se pudrează cu zahăr vanilat şi se servesc proaspete.