Îţi plac prăjiturile de casă? Trebuie să încerci această prăjitura Greta Garbo după o reţetă simplă şi rapidă!
1. Se pregatesc foile pentru care se amesteca faina cu untul. Drojdia desfacuta în lapte se adauga în faina, apoi, galbenusurile, bicarbonatul, sarea, zaharul si romul. Se amesteca si se framânta chiar si apoi se aduna aluatul într-o bila care se lasa o ora la crescut.
2. Între timp, pentru umplutura se amesteca nuca macinata, zaharul si gemul.
3. Aluatul se împarte în trei si fiecare parte se întinde în foi de circa 2 mm grosime. Se unge cu unt tava de copt, se asaza o prima foaie, se pune amestecul de nuca si se întinde. Se repeta pâna la terminarea ingredientelor. Se îneapa cu furculia în mai multe locuri si se da tava la copt pentru 45 de minute.
4. Dupa ce s-a copt prajitura, se lasa la racit si apoi se acopera cu ciocolata topita la bain-marie. Se lasa sa se usuce si apoi se taie.