1. Se spală stafidele cu apă fierbinte, se şterg şi se tăvălesc prin puţină făină.
2. Se amestecă făina cu praful de copt. Se unge forma cu unt şi se presară pesmetul pe ea. Se preîncălzeşte cuptorul la 180 °C .
3. Se amestecă bine untul cu zahărul, coaja de lămâie şi cu sarea. Se încorporează, pe rând, ouăle, apoi, în ordine,
făina, iaurtul, stafidele şi migdalele.
4. Se toarnă amestecul în formă. Se dă la cuptor şi se coace aproximativ o oră la poziţia 2-3 a cuptorului cu gaz. Pentru a vedea dacă este gata se înfinge un pai sau o scobitoare (nu ceva metalic) în partea cea mai groasă a gugulufului.
5. Se scoate din cuptor şi se răstoarnă pe un grilaj. Se lasă să se răcească, după care se decorează cu zahăr pudră sau cu glazură.
11 decembrie 2010