Guguluf cu nucă
1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în laptele călduţ. Se acoperă şi se lasă într-un loc cald, 10 minute. Se bat 2 ouă cu 2 gălbenuşuri, un praf de sare, zahărul vanilat şi restul de zahăr, până se topeşte zahărul.
2. În făina cernută se adaugă laptele cu drojdia de bere, coaja rasă de lămâie, şi de portocală, ouăle bătute cu zahărul, romul, nuca şi untul frecat spumă. Se frământă energic şi se pune în tava unsă cu unt, într-un loc cald, la dospit.
3. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, o oră. Spre sfârşit se lasă focul mai mic şi se acoperă cu o folie de aluminiu să nu se ardă prea tare.
4. Se răstoarnă şi se ornează cu glazură de lămâie.
5. Pentru glazură se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul pudră şi zeama de lămâie. Se amestecă până se obţine o cremă care se poate turna.