Gulaş ca la mama acasă
1. Se spală carnea de vită şi se curăţă de pieliţe, dacă este nevoie, şi se taie bucăţi mici ce se pun la prăjit în uleiul încins. Se adaugă untul, sare şi piper, după gust.
2. Se călesc până capătă culoarea arămie şi se pune ceapa tăiată solzişori şi puţină zeamă de carne şi se lasă să scadă până ce firicelele de ceapă aproape că nu se mai văd. Tot în acest pas se pune şi boiaua de ardei şi se mai lasă puţin să fiarbă cu ea.
3. Se curăţă şi se taie cartofii cubuleţe, ardeii se taie fâşii potrivite şi se pun în cratiţă împreună cu supa de carne rămasă şi se mai lasă la fiert câteva minute.
4. În ultima etapă, se pune vinul şi, dacă mai este nevoie, sare şi piper sau boia de ardei. Se bagă la cuptorul încins la o temperatură de 170 de grade şi se lasă să scadă aproximativ 30 de minute. Se serveşte caldă, cu pâine proaspătă.