Gulaş de vită
Ce te poate încălzi mai tare decât un gulaş delicios şi picant de vită?
1. Se încinge uleiul într-o cratiţă cu fund dublu şi se rumeneşte carnea presărată cu sare. După ce şi-a schimbat culoarea
uniform, se adaugă ceapa tăiată peştişori şi se lasă la călit până ce ceapa devine translucidă.
2. Se adaugă ardeii tăiaţi fâşii şi se lasă 5 minute la călit şi ei cu restul ingredientelor. Se presară făină şi se amestecă bine, se adaugă cele două tipuri de boia, se lasă 2-3 secunde la călit şi se stinge cu vinul. Se lasă să se evapore şi apoi se toarnă cei doi litri de supă.
3. Se adaugă usturoiul tăiat felioare, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă la fiert 90 de minute, la foc mic. Cu 30 de minute înainte de expirarea timpului, se adaugă cartofii şi se continuă fierberea. Se aduce la masă cu pătrunjel şi salată de varză acră alături.