1. Se spală bucata de carne, se taie cubuleţe şi se prăjeşte în tigaie, în uleiul de floarea-soarelui. Separat, se curăţă şi se toacă ceapa şi se adaugă în tigaie. Se amestecă bine ca să nu se prindă de tigaie.
2. După ce s-a călit ceapa, se stropeşte cu apă călduţă şi se lasă să fiarbă la foc mic. Morcovii şi ardeii se curăţă, se taie mărunt sau se rad pe răzătoarea mare şi se adaugă în cratiţă.
3. Gulaşul se condimentează cu sare, piper, cu boia iute şi dulce. Dacă îl preferaţi mai condimentat, se poate dubla cantitatea de boia iute şi de chili. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se pasează cu blenderul.
4. Piureul de roşii se toarnă în cratiţă şi se lasă să mai clocotească 5-10 minute, apoi se ia de pe foc şi se toarnă în bolurile făcute din pâine. Se mai bagă la cuptor 30 de minute şi apoi se servesc ornate cu pătrunjel verde.
2 ianuarie 2011