Gulii umplute

1. Se aleg gulii proaspete, cam de aceeaşi mărime. Se curăţă, se spală şi se taie câte un căpăcel la fiecare. Se scoate miezul şi se presară cu un praf de sare.

2. Carnea şi ceapa se toacă şi se amestecă cu miezul de franzelă înmuiat şi stors, oul bătut, orezul curăţat şi spălat, sare, piper, sucul de roşii şi verdeaţa tocată mărunt.

3. Se umplu guliile cu acest amestec şi se aşază într-o cratiţă potrivită, unsă cu ulei. Se presară legumele congelate, se adaugă apă şi se fierbe acoperit, la foc potrivit, 30 minute. Se dă apoi în cuptorul încins, la foc potrivit 20-25 minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, se presară legumele cu sare, piper şi unt.

4. Când se servesc, se ornează cu pătrunjel verde.