1. Se spală orezul în 2-3 ape şi se pune să fiarbă la foc potrivit cu apă de trei ori mai mult decât cantitatea de orez. După ce a fiert, se adaugă un cubuleţ de margarină şi sare, după gust.

2. Separat, se curăţă morcovii şi se pun să fiarbă cu un praf de sare. Conserva de capere se desface şi se trece printr-un jet de apă călduţă, apoi se lasă să se scurgă.

3. Între timp, se curăţă guliile de coajă, se spală, se taie jumătăţi şi se scobesc de miez. Se ung cu puţin ulei de măsline, se presară un praf de sare şi se bagă câteva minute la cuptor să se înmoaie.

4. Într-o cratiţă mai mică, se pune restul de ulei, se încinge, se adaugă făina cernută şi apa fiartă şi se amestecă uşor până capătă consistenţa unei ciulamale. Se condimentează cu nucşoară, sare şi piper şi se lasă la rece. Guliile se umplu cu orez, capere şi morcovii tăiaţi şi, după ce s-au copt, se servesc ornate cu sosul de nucşoară şi fire de pătrunjel.