Gutui umplute cu cremă de nuci
1. Se spală bine gutuile, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se taie în două. Se scot cu atenţie sâmburii şi se pun pe un platou jumătăţile de gutui.
2. Se amestecă untul cu o lingură de miere şi 3 linguri suc de portocale. Se ung jumătăţile de gutui cu această compoziţie şi se aşază într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Restul de suc de portocale se toarnă în tavă. Se bagă apoi în cuptorul încins în prealabil şi se coc gutuile la foc potrivit, timp de 45 de minute, până se înmoaie. Dacă mai este nevoie, se mai poate turna în tavă suc de portocale sau apă.
3. Între timp, nucile se taie mărunt şi se amestecă cu stafidele şi cu brânza mascarpone, coaja de lămâie, restul de miere, scorţişoara şi batonul de vanilie fin tocat. Se scoate tava din cuptor şi peste fiecare jumătate de gutuie se pune
crema de nuci şi se mai dă la cuptor pentru încă 10 minute. Se servesc după ce s-au răcit.