Halva de morcovi

Vezi cum se prepară o Halva de morcovi în stil oriental.

Mod de preparare:

1. Se curăţă şi se trec morcovii prin răzătoarea cu ochiuri mici. Într-o cratiţă cu fund dublu se pun laptele, zahărul şi seminţele de cardamom sfărâmate. Se amestecă şi se lasă pe foc un minut.

2. Se adaugă morcovii şi se lasă la fiert pentru o oră, la foc mic. După ce morcovii sunt fierţi, se topeşte untul, se trage de pe foc şi se pun stafidele. Se amestecă şi apoi se toarnă peste morcovi. Se pun şi migdalele şi fisticul mărunţite foarte bine.

3. Se lasă pe foc mic amestecând mereu până ce compoziţia se dezlipeşte de pereţii vasului.

4. Se pune amestecul într-o tavă, se întinde pentru a obţine bucăţi drepte şi se lasă aşa să se răcească. Apoi, se taie şi se serveşte.