Hribi conservaţi în ulei
1. Se curăţă şi se spală bine hribii cu apă rece, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare. După ce s-au scurs, ciupercile se taie în două.
2. Ciupercile tăiate se pun într-o tigaie şi se stropesc cu ulei. Se prăjesc circa 10 minute la foc potrivit, scuturându-se energic tigaia sau amestecând cu o spatulă, în aşa fel încât să nu se prindă şi să se prăjească uniform. Când scade toată apa din tigaie, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
3. Între timp, se pun sarea şi restul de condimente (usturoiul curăţat, boabele de ienibahar şi de piper şi frunzele de dafin). Odată răciţi, hribii se pun, împreună cu condimentele, în borcan. La final, se toarnă deasupra ulei.
4. Borcanul se închide etanş şi se sterilizează la baie de aburi circa 30 de minute. Se depozitează la loc uscat şi răcoros. Hribii astfel preparaţi se pot servi cu mămăliguţă, ca garnitură la rasol ori se pot adăuga la tocăniţe.