Iepuraşi dulci
Pentru o petrecere a copiilor, iepuraşii dulci sunt gustarea ideală. Învaţă cum să-i prepari după o reţetă simplă!
1. Se topeste ciocolata la bain-marie si apoi, cu o lingura, se traseaza linii subţiri pe o hârtie de copt. Se lasa sa se întareasca si apoi hârtia cu beţigasele de ciocolata se dau la rece.
2. Într-o craticioara se pun la fiert apa cu sarea şi untul taiat bucaţele. Dupa ce amestecul a fiert, se trage vasul de pe foc si se adauga faina dintr-o data. Se amesteca energic pâna ce amestecul devine omogen si se desprinde de pereţii vasului. Se pune din nou pe foc 2-3 minute, amestecând. Se lasa sa se raceasca un pic si apoi se adauga ouale, unul câte unul, amestecând dupa fiecare.
3. Aluatul obţinut se pune într-un pos si se elibereaza mici cantitaţi în tava mare de aragaz tapetata cu hârtie de copt. Se coc 15 minute la temperatura mare si apoi alte 10 minute la foc mai mic. Se lasa complet sa se raceasca.
4. Odata gogoselele racite, se taie usor si se umplu cu frisca batuta. Din beţigasele de ciocolata se rup cu grija bucaţi pentru mustaţi si apoi din celelalte ingrediente se definitiveaza iepurasii.