Iepure în stil italian

Fara colesterol si grasimi, carnea de iepure este o adevarata delicatesa pe care ar trebui s-o pregatim mai des. Uite cum se prepară iepure în stil italian!

1. Carnea spalata si uscata se presara cu sare si piper. Într-o cratiţa cu fund dublu se încinge uleiul si se rumeneste carnea pe toate parţile. Se scoate si, în acelasi ulei, se pun ceapa, ţelina si usturoiul tocate marunt si un praf de sare. Se reduce focul si se lasa sa se caleasca 2-3 minute.

2. Apoi, se adauga vinul si oţetul, se lasa la fiert 2 minute si apoi se pun rosiile fara pieliţe, supa de pui, rozmarinul, cimbrul si oregano.

3. Se pune si carnea, se amesteca, se pune capac si se da vasul la cuptor pentru 90 de minute.

4. Între timp, se fierb cartofii natur. Iepurele se lasa 20 de minute dupa ce s-a scos din cuptor si apoi se aduce la masa.