Îngheata de mure
Îţi place îngheţata? Atunci trebuie să prepari în casă variante sănătoase. Ce ai zice de o îngheţată de mure plină de antioxidanţi? Încearcă această reţetă simplă!
1. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pâna se transforma într-o compoziţie cremoasa. Laptele calduţ se toarna peste crema de oua si se omogenizeaza. Se adauga amidonul si esenţa de vanilie si se pune amestecul la foc mediu aproximativ 10 minute, amestecând încontinuu sa nu se prinda de vas. Dupa ce s-a îngrosat puţin, se lasa la racit.
2. Murele se pun într-o cratiţa sau într-o tigaie adânca împreuna cu 70 g zahar si 50 ml apa (daca au fost congelate se lasa sa se decongeleze si nu se mai pune apa, se foloseste sosul lasat de ele) si se pun pe foc mic. Se amesteca din când în când si se lasa pâna scade sosul.
3. Frisca se bate spuma tare si se amesteca în compoziţia de oua. Se pun si murele, cu tot cu zeama lor.
4. Compoziţia se pune într-o tava tapetata cu o hârtie alimentara si se introduce în congelator. Din 30 în 30 minute, se sparg acele de gheaţa cu o furculiţa, de 3 ori, apoi se lasa pâna la congelare totala. Înainte cu 30 minute de servire, se scoate si se lasa la temperatura camerei. Se serveste în cupe sau cornete speciale.