Îngheţată de agude (dude)

Îngheţata de dude, un deliciu de care nu te poţi bucura pe tot parcursul anului, ci la început de primăvară, când apar gustoasele fructe. Uite cum se prepară:

1. Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, lasând cam o lingură de zahăr și pentru albușuri, până când se obține o spumă deschisă la culoare.

2. Dudele se curăță de codițe, se spală și se pun într-o strecurătoare pentru a scăpa de surplusul de apă, apoi se amestecă cu smântâna și mierea de albine.

3. Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare și o lingură de zahăr. Într-un bol încăpător se amestecă spuma de ou cu amestecul de smântână şi dude, iar la sfârșit se pun albușurile, amestecând foarte bine.

4. Compoziția obținută se toarnă într-un vas care se dă la congelator pentru 5- 6 ore. După 2-3 ore se scoate vasul și se amestecă în compoziție pentru a evita formarea așchiilor de gheață.