Îngheţată de cacao cu fulgi de ciocolată

1. Se sparg ouăle într-un castron şi se freacă cu zahărul, de preferat pudră, până ce arată ca o cremă foarte fină şi spumoasă. Se acoperă cu o folie şi se pune la rece.

2. Se pune să fiarbă laptele cu vanilia (de preferat baton de vanilie). După ce au fiert, se dau la o parte, se acoperă şi se lasă să se răcească timp de 10 minute.

3. Se toarnă laptele încet peste ouă, amestecând încontinuu. Cratiţa cu compoziţia se pune să fiarbă la foc potrivit şi se amestecă până se îngroaşă asfel încât, scoţând lingura, să rămână pe ea un strat subţire de cremă.

4. Peste cacao se pune puţină compoziţie şi se omogenizează, iar după aceea se amestecă cu toată compoziţia. Dacă nu aveţi fulgi de ciocolată îi puteţi înlocui cu ciocolată amăruie rasă pe răzătoarea mare sau tăiată julien.

5. Secretul îngheţatelor de casă cu lapte în compoziţie este: Crema trebuie turnată dintr-un bol în altul de 2-3 ori ca atunci când se serveşte să nu conţină ace de apă. Se pune la congelator în cutii de plastic şi se serveşte în cupe sau cornete de napolitană ornată cu fulgi de ciocolată.