1. Se aleg vişinele, se spală şi se curăţă de sâmburi. După ce s-au curăţat, se presară zahărul peste ele şi se lasă la rece 10 minute.

2. Separat, într-un bol, se bate frişca foarte bine. Frişca naturală se obţine mai greu, dar puteţi să găsiţi ceva asemănător şi chiar mai uşor de preparat. Se pun 750 ml frişcă vegetală şi 250 ml smântână dulce şi se bat până se întăreşte.

3. Se scot vişinele de la frigider şi se zdrobesc cu blenderul. Se pun într-o sită şi se separă de cojiţele rămase. Peste frişcă se pune puţin câte puţin din piureul de vişine şi se amestecă cu un tel foarte încet până capătă aceeaşi consistenţă şi se bagă la congelator timp de 6 ore.

4. Dacă doriţi un desert mai special serviţi această îngheţată alături de clătite. Reţeta de clătite se prepară cum ştiţi doar că în aluat se adaugă mere tăiate cubuleţe şi se prăjesc. Se rulează clătita în formă de con pe o farfurie se pudrează cu zahăr, se pun câteva cubuleţe de mere pentru ornament şi alături se aşază o cupă de îngheţată şi o frunzuliţă de mentă deasupra.