1. Untul se taie cubuleţe şi se pune într-un castron. Se adaugă zahărul vanilat, caisele confiate tocate mărunt, gălbenuşul, zahărul, coaja de portocală şi făina cernută cu praful de copt şi ami­donul. Se frământă rapid, apoi se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece 2 ore.

2. Aluatul se întinde într-o foaie groasă de 4-5 mm, din care se taie inimioare de două dimen­siuni, mai mari şi mai mici. Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu albuş de ou, iar inimioarele mici se presară cu susan. Se coc în cup­torul încins, la foc potrivit, 10- 12 minute.

3. Gemul se amestecă cu zeama de lămâie şi se pune pe foc să se înmoaie puţin. Se ia cu linguriţa şi se pune pe fiecare inimioară mare, apoi se acoperă cu ini­mioarele mici. Se lasă să se răcească şi se pot servi.