Învârtită cu nuci
1. Se bat spumă albuşurile de ou, după care se adaugă zahărul şi cacaua.
2. Se cerne făina, se amestecă cu miezul de nucă măcinat şi cu coaja de lămâie, după care se încorporează în compoziţia de albuşuri de ou.
3. Se frământă bine, după care se întinde o foaie. Se tapetează o tavă cu foaie de copt, se aşază foaia de aluat şi se dă la cuptorul încins la 180°C. Când este gata, se scoate din cuptor, se îndepărtează foaia de copt şi se rulează într-un prosop de bucătărie. Se lasă să se răcească.
4. Între timp, se prepară umplutura. Se pune într-o cratiţă untul şi se lasă se topească împreună cu zahărul şi zahărul
vanilat. Se amestecă cu miezul de nucă mărunţit şi cu stafidele.
5. Se desface foaia de aluat din prosop şi se umple cu compoziţia de nucă. Se rulează din nou şi se presează bine. Se unge cu un amestec de zeamă de lămâie şi zahăr.