1. Se taie pâinea în cuburi mici, se pune pe o tavă şi se dau la cuptor pentru a se prăji.

2. Se amestecă laptele cu smântâna şi cu sarea peste care se adaugă cuburile de pâine prăjită (crutoanele) şi se lasă să se înmoaie.

3. Spanacul se spală bine şi se opăreşte în apă clocotită, după care se lasă să se stoarcă bine de apă şi să se răcească.

4. Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat bine albuşurile până se formează o spumă. De asemenea, şunca afumată se taie şi ea în bucăţi mici.

5. Într-un vas se amestecă compoziţia de pâine cu spanacul şi cu şunca afumată şi se încorporează  şi albuşurile bătute.

6. Se tapetează tava cu grăsime şi cu pesmet şi se toarnă compoziţia.

7. Se dă la cuptorul încins pentru aproximativ 30 de minute.

8. Se serveşte caldă cu salată.