1. Legumele se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
2. Într-o tigaie, se pune untul la topit, pe foc mic. Se adaugă ceapa, se căleşte, apoi se adaugă carnea tocată. Se lasă pe foc, amestecând continuu, până îşi schimbă culoarea. Să lasă apoi la răcit.
3. Ouăle se bat ca pentru omletă, apoi se toarnă peste carnea călită şi se amestecă, pentru a se omogeniza compoziţia.
Se adaugă şi caşcavalul sau parmezanul ras, pesmetul şi pătrunjelul, se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se amestecă
totul până se obţine o compoziţie omogenă.
4. Într-o formă de plăcintă sau într-o tavă rotundă, unsă cu ulei de măsline în prealabil, se aşază un rând din 5 foi de foietaj, aşa încât să acopere şi pereţii vasului. Se unge aluatul cu ulei de măsline din belşug, apoi se întinde compoziţia din carne în strat uniform. Deasupra, se pun alte 5 foi de aluat, unse apoi din belşug cu ulei de măsline. Capacul din aluat se lipeşte bine cu marginile rămase din stratul de cocă de la fundul tăvii, prin rulare sau presare. Înainte de a da plăcinta în cuptorul preîncălzit, faceţi crestături, în formă de grilaj, pe suprafaţa capacului din aluat, cu un cuţit bine ascuţit. Apoi, stropiţi plăcinta cu puţină apă, fie cu mâna, fie cu un pulverizator.
5. Se lasă la copt, la foc mic, cam o oră.