Langoşi
Învaţă cum să faci aceste delicioase gogoşi umplute cu brânză, cunoscute sub numele de langoşi. Le poţi umple şi cu gem de căpşuni, cremă de ciocolată, fructe, sau brânză dulce şi stafide. Vezi cum se fac langoşile.
Mod de preparare:
Se dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Se adaugă făina şi se frământă bine.
Se pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, se acoperă cu o cârpă şi se lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute.
Se pune ulei la încins într-o tigaie şi se desfac cu o lingură, sau cu mâna, bucăţi de aluat crescut.
Se aplatizează (turtesc) bucăţile de aluat, se pune umplutura de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem, etc, se lipesc marginile, ca într-un plic şi se pun în uleiul încins, la prăjit, circa 2 minute pe fiecare parte, până devin aurii.
Se scot langoşile pe prosoape de hârtie şi se lasă la scurs. Se pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust şi se servesc calde.