Nu oricine reuşeşte să prepare o lasagna delicioasă. Însă această reţetă cu carne tocată, cu siguranţă nu va da greş!
1. Se prepară sosul de carne pentru care se pun la călit în 50 g unt ceapa tocată mărunt, ciupercile curăţate şi tăiate mărunt şi usturoiul feliat. Se adaugă şi carnea, roşiile tăiate mărunt, vinul şi două linguri de ulei. Se fierb la foc mic 45 de minute până ce sosul scade bine.
2. Pentru sosul alb se fierbe laptele şi se lasă deoparte. Într-o cratiţă încăpătoare se topeşte untul şi se adaugă făina care se amestecă rapid în untul topit. Se lasă un minut să se prăjească în unt fără a se colora şi apoi se dă deoparte pentru a se răci, 10 minute. Apoi, se adaugă laptele clocotit şi se desface făina, amestecând foarte bine. Se fierb din nou 5 minute. Se potriveşte de sare şi nucşoară şi se lasă deoparte, la cald.
4. Foile de lasagna se fierb 10 minute în apă cu puţin ulei şi apoi se scurg şi se folosesc pentru a monta lasagna într-un vas de cuptor. Se pune pe fundul vasului un strat de sos alb, se acoperă în totalitate cu foi de lasagna, alt strat de sos alb, un strat de sos de carne, un strat de foi până la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie să fie de sos de carne. Se presară caşcavalul ras şi se dă la cuptor 30 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, se aşază mozzarella.
Lasagna cu carne tocata se serveste caldă.