Învaţă să prepari o lasagna bolognese delicioasă, ca la mama ei, în Italia.

Mod de preparare:

1. Pentru sosul Bolognese, se rad ceapa şi morcovul şi se pun la calit împreuna cu o lingura de ulei de masline, dafinul şi cimbrul. Când ceapa s-a calit, se adauga si carnea tocata şi se caleşte pâna prinde puţină culoare. Se adauga roşiile si sucul de rosii şi se calesc pâna se obţine un sos gros de carne.

2. Separat, se prepara un sos bechamel rapid astfel: se pune untul la topit într-o craticioara, se adauga faina şi se amesteca bine pâna ce se coloreaza în auriu. Apoi se adauga câte o treime din cantitatea de lapte, amestecând energic cu un tel. Înainte de a se adauga a treia parte de lapte, se asezoneaza cu sare, piper şi nucşoara.

3. Într-un robot de bucatarie se pun toate ingredientele pentru foile de paste şi se porneste robotul. În 30 de secunde, aluatul e gata. Se scoate din robot şi se mai framânta puţin, sa se omogenizeze. Aluatul astfel obţinut se trece prin maşina de paste (sau se întinde cu sucitorul), pâna se obţin foi de 1 mm care se aşaza la zvântat puţin pâna se asambleaza lasagna.

4. Asamblarea se face astfel: într-o tava unsa cu puţin ulei, se pune un rând de foi de paste, apoi se adauga un rând de sos de carne şi deasupra 2-3 linguri de bechamel. Se repeta procesul pâna se termina compoziţia de carne, apoi restul de sos bechamel se toarna peste ultimul strat şi se da la cuptorul încins, la 180°C, timp de 30 minute.

Lasagna bolognese se servește caldă.