1. Se spală legumele. Vinetele şi dovleceii se taie felii subţiri, iar ardeiul în bucăţi mici. Busuiocul se spală şi se curăţă de pe crenguţe.

2. Într-o tigaie, se rumenesc timp de 3 minute, în puţin ulei, ardeiul şi vinetele. Se adaugă dovle­ceii, sucul de roşii, roşiile tăiate felii şi busuiocul. Amestecul se condimentează cu sare şi piper după gust, se acoperă şi se lasă la fiert, timp de 15 minute, la foc potrivit. Se amestecă din când în când.

3. Între timp, se fierb foile de lasagna în apă cu un praf de sare, timp de 8 minute. Se strecoară şi se lasă pe un prosop uscat şi curat.

4. Se ia un vas lung şi se unge cu puţin ulei. Alternativ, se pune un strat de lasagna, apoi unul de legume, până se umple vasul. Ultimul strat trebuie să fie din legume. Deasupra se rade fin şvaiţer.

5. Se bagă vasul în cuptorul încălzit şi se lasă 15 minute.

din aceeasi categorie