Lasagna cu sos de roşii

1. Se pun foile de lasagna să fiarbă, în apă cu sare şi cu 2 linguriţe ulei de măsline şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce s-au înmuiat, se scot în sită şi se lasă să se scurgă.

2. Separat, carnea de vită se toacă şi se căleşte în uleiul de măsline împreună cu ceapa roşie tocată fideluţă şi cu 1-2 linguriţe pastă de măsline roşii. Se stropeşte cu puţină apă călduţă şi se lasă să se pătrundă bine.

3. Spre sfârşit, se adaugă sarea, piperul şi cimbrul. Se amestecă bine şi se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se tapetează tava cu unt şi cu pesmet şi se pun foile de lasagna pe toată suprafaţa. Se pune un rând de carne, unul de foi de lasagna, carne şi iar foaie de lasagna.

4. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul. Piureul obţinut se pune să fiarbă la foc mic, se adaugă mierea, piperul, sarea şi cimbrul verde şi se lasă să dea în câteva clocote. Dacă sosul este prea subţire, se poate îngroşa cu puţină făină cernută. Se toarnă în tava cu lasagna şi se bagă în cuptorul cald. După ce s-a rumenit, se serveşte ornată cu frunzuliţe de cimbru verde.