Lasagna cu urdă

Usor
  1. Se curăţă ceapa, se toacă mărunt, se căleşte în uleiul încins până devine sticloasă şi se adaugă carnea tocată, apoi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi busuioc. Se stropeşte cu apă călduţă şi se amestecă continuu, să nu se lipească.
  2. După ce s-a călit carnea, se lasă sa se răcească la temperatura camerei şi apoi se pune oul ca să lege compoziţia.
  3. Separat, se pune urda într-un bol, se adaugă ouăle şi se pasează cu blenderul. Se unge o tavă mai înaltă cu unt sau cu ulei şi se aşază un rând de foi, unul de cremă de urdă, un rând de foi, carnea, un rând de foi, urdă şi iar foi.
  4. Lasagna se unge cu gălbenuş de ou amestecat cu pastă de roşii, se toarnă sucul de roşii şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasă să se rumenească şi se ornează cu busuioc şi cimbru.