Lasagna de legume

1. Se pun foile de lasagna să fiarbă într-o oală cu apă şi sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. În timp ce fierb, se amestecă cu atenţie să nu se rupă foile. După ce au fiert, se lasă câteva minute în apă rece.

2. Se curăţă spanacul, se spală bine, apoi se opăreşte şi se pasează cu blenderul. La fel se procedează şi cu dovlecelul, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu spanacul şi cu ceapa tocată mărunt.

3. Roşiile se opăresc şi se taie felii, se păstrează câteva felii pentru ornament, iar restul se amestecă cu celelate ingrediente. Se condimentează cu sare, piper şi busuioc.

4. Separat, se unge o formă cu margarină şi se aşază primul rând de foi de lasagna, se presară puţin pesmet şi se pune jumătate din compoziţie. Se pune un alt rând de foi, compoziţie şi se acoperă cu ultimul strat de foi. Se presară pesmet, busuioc şi roşii tăiate rondele şi se lasă la cuptor. Se serveşte caldă, ornată cu busuioc verde.