Lasagna de spanac

60 minute
Usor

O delicioasă lasagna de spanac cu mazare, dovlecei şi vinete. Reţeta e foarte simplă. Vezi cum se face!

1. Vânata, dovlecelul și ardei grași se taie cuburi mai mici, care se călesc în puțin ulei de măsline. Se condimentează cu sare, piper, usturoi și nucoșară. Când s-au înmuiat, se adaugă spanacul și mazărea și se amestecă până se înmoaie spanacul.

2. Separat, se prepară sosul bécha­mel, astfel: se pune untul la topit într-o crăticioară, se adaugă făina și se amestecă bine până ce făina se colorează în auriu, apoi se adaugă câte o treime din cantitatea de lapte, amestecând energic cu un tel. Înainte să se adauge a treia parte de lapte, se asezonează cu sare, piper, nucșoară.

3. Într-o tavă se întinde un strat de foi de lasagna, se pune un strat de legume, se adaugă un strat subțire de béchamel cât să acopere legumele, și se repetă operațiunea până se termină compoziția. Ultimult rând trebuie să fie cu foi de paste, peste care se toarnă ultima parte de béchamel, peste care se rade cașcaval sau parmezan.

4. Tava se dă la cuptor, la 180°, timp de 30 minute, până când este coapta foaia de paste.

Rețetă pregătită în emisiunea ”Draga mea prietenă” de la Kanal D.