Lebărvurşt

1. Ficatul se spală şi se lasă în apă rece. Se schimbă apa de câteva ori. Bucăţile de carne cu şorici se pârlesc şi se curăţă bine. Se spală apoi toată carnea, se taie bucăţi şi se pune la foc într-o oală cu apă rece, sare, ceapa şi morcovii. Se spumează şi se adaugă mirodeniile. Se acoperă şi se lasă să fiarbă. Când toată carnea este fiartă, se scoate din supă şi se lasă să se răcească. Separat, într-o oală mică cu supă de carne se fierbe şi ficatul.

2. Carnea şi ficatul se dau de două ori prin maşina de tocat. Pasta obţinută se condimentează după gust.

3. Maţele, curăţate şi păstrate la rece, în apă cu sare şi oţet, se umplu şi se leagă la cca 25 cm. Se fierb 20 minute în supa în care a fiert şi carnea, având grijă să nu clocotească. Se scot şi se pun la presat, între două planşete, la rece, până a doua zi.