Legume asortate

60 minute
Usor

1. Se spală toate legumele. Se curăţă morcovii şi rădăcinile de ţelină şi se taie rondele, se rupe conopida în buchete, se rup păstăile de fasole pe jumătate. Se taie ardeiul pe jumătate, se scot sâmburii şi se taie cubuleţe. Se taie arpagicul mărunt.

2. În 500 de ml de apă se pun la fiert zahărul, sarea, rondelele de ţelină, boanele de muştar şi cele de piper şi frunzele de dafin. Se lasă să dea un clocot.

3. Între timp, într-o altă oală se pun la fiert în apă cu un praf de sare celelalte legume: morcovii, conopida, fasolea, ardeiul şi arpagicul. Se lasă aproximativ 5 minute, apoi se adaugă ciupercile şi se lasă să fiarbă la foc mic.

4. Se trage oala de pe foc, se iau legumele cu o paletă şi se pun într-o strecurătaore, unde se lasă puţin să se scurgă. Se pun apoi în borcane.

5. Peste legume, se toarnă supa de ţelină. Se închid imediat bor­canele şi se lasă la răcit. După 3 zile se strecoară lichidul, se pune încă o dată la fiert şi se mai adaugă apă sau oţet dacă este nevoie. Se toarnă apoi din nou în borcane, peste legume. Borcanele se închid bine şi se păstrează astfel 5-6 luni la rece.