1. Vinetele se spală, se curăţă şi se taie felii, pe lung, groase de 1 cm. Se dau cu un praf de sare şi se lasă la scurs pe un tocător din lemn, 30 minute. Jumătate din roşii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se amestecă cu usturoiul pisat cu sare. Restul de roşii şi ardeii graşi se spală, se curăţă şi se taie rondele.

2. Vinetele scurse se dau prin făină şi se călesc în ulei. Brânza se dă prin răzătoare şi se amestecă cu ouăle bătute, un vârf de cuţit de piper şi pătrunjel verde fin tocat. (Se păstrează o lingură de brânză rasă pentru ornat.)

3. Se aşază într-un vas termorezistent uns cu unt straturi succesive de vinete, ardei graşi şi roşii tăiate rondele, roşii cu usturoi şi compoziţia de ou cu brânză.

4. Astfel pregătite, legumele se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 30-40 minute. Cu puţin timp înainte de a fi gata, se presară brânză rasă şi pătrunjel verde tocat.