1. Pentru început se coc ardeii pe aragaz. După ce s-au copt, se pun într-un bol, se presară sare din abundenţă şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce s-au înăbuşit cu sarea, se curăţă mai uşor de coajă şi se desfac sâmburii. Ardeii copţi se pun în sită să se scurgă.
2. Se spală roşiile şi dovleceii, se şterg şi se scoate miezul cu ajutorul unei linguriţe. Se scobesc cu atenţie sa nu se rupă pereţii interiori. Miezul se pune într-un bol şi se prepară pentru umplutură.
3. Separat, se curăţă ceapa şi se căleşte în puţin ulei de măsline. După ce a devenit sticloasă, se adaugă miezul de roşii şi dovleceii. Se amestecă, se condimentează şi se lasă să scădă. Se adaugă şi ardeii copţi tăiaţi fâşii.
4. Se iau roşiile şi dovleceii şi se umplu cu compoziţia, se presară mozzarella tăiată cubuleţe sau rasă pe răzătoare şi se bagă în cuptorul încins. Se lasă să se rumenească şi se servesc ornate cu frunzuliţe de pătrunjel verde.
12 decembrie 2010