1. Se tapetează tava cu hârtie de copt și se dă drumul la cuptor la 2200C. Se separă ouăle.
2. Albușurile se bat spumă și apoi se adaugă zahărul. Se bat bine, se adaugă gălbenușurile unul câte unul, coaja de lămâie și, la sfârșit, făina cernută. Compoziţia se toarnă în tava tapetată și se bagă în cuptorul cald.
3. Separat, se pregătesc ingredientele pentru cremă. Laptele se fierbe cu 3-4 minute înainte de folosire. Se pun zahărul,
vanilia, coaja de lămâie şi făina într-o crăticioară și se freacă cu laptele călduţ. Compoziţia se pune să fiarbă la baie de aburi. Se obţine o cremă care se lasă la rece.
4. Între timp, se freacă untul cu romul sau coniacul și, după ce s-a răcit crema, se amestecă cu untul, puţin câte puţin. La sfârșit, se adaugă zeama de lămâie.
5. După ce s-a copt blatul și s-a răcit, se împarte în 4 foi care se umplu cu crema de lămâie. Se îmbracă cu cremă și se ornează cu feliuţe de lămâie și cu zmeură. Pe deasupra, se presară frunze de mentă.
9 ianuarie 2011