Lichior de caise – o băutură fină, dulce şi gustoasă. Încearcă această reţetă rapidă!

1.   Se spală fructele și se curăță de sâm­buri. 6 sâmburi se sparg cu un ciocan şi li se scoate miezul, care se taie mărunt. De asemenea, caisele se taie felii.

2.   Se dau într-un un clocot caisele, miezul din sâmburi, mierea şi cuişoarele. Apoi se pasează pentru a obţine un piure.

3.   Piureul de caise se pune într-o sticlă şi se toarnă alcool. Se astupă ermetic şi se lasă timp de 6 săptămâni la macerat, agitând sticla o dată pe săptămână.

4. După acest timp, se strecoară conţinutul sticlei şi, împreună cu 250 ml apă şi zahăr, se lasă să fiarbă până ce se obţine o spumă deasupra. Se trage de pe foc. Se filtrează din nou şi se pune într-o sticlă. Se păstrează într-un loc întunecat.