Lichior de caise – o băutură fină, dulce şi gustoasă. Încearcă această reţetă rapidă!
1. Se spală fructele și se curăță de sâmburi. 6 sâmburi se sparg cu un ciocan şi li se scoate miezul, care se taie mărunt. De asemenea, caisele se taie felii.
2. Se dau într-un un clocot caisele, miezul din sâmburi, mierea şi cuişoarele. Apoi se pasează pentru a obţine un piure.
3. Piureul de caise se pune într-o sticlă şi se toarnă alcool. Se astupă ermetic şi se lasă timp de 6 săptămâni la macerat, agitând sticla o dată pe săptămână.
4. După acest timp, se strecoară conţinutul sticlei şi, împreună cu 250 ml apă şi zahăr, se lasă să fiarbă până ce se obţine o spumă deasupra. Se trage de pe foc. Se filtrează din nou şi se pune într-o sticlă. Se păstrează într-un loc întunecat.