Linguini cu ciuperci
1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei ca să nu se lipească între ele. Se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet şi, după ce s-au fiert, se scot în sită şi se lasă sub jetul de apă rece câteva minute, apoi se pun la scurs.
2. Ciupercile se curăţă de pieliţe, se spală, se taie felii subţiri şi se călesc în unt împreună cu ceapa tăiată solzişori. Se condimentează cu sare şi piper după gust şi se înăbuşe cu apă.
3. După ce au fiert ciupercile, se adaugă sosul de roşii şi se lasă să mai fiarbă câteva minute, apoi se lasă la temperatura camerei.
4. Se scoate tonul din conservă, se scurge de sos şi se pune în sosul de ciuperci.
5. Pastele se pun într-un bol mai mare şi se amestecă cu sosul de ciuperci şi cu tonul. Se servesc ornate cu roşii cherry tăiate rondele, sau, după preferinţe, şi cu fire de pătrunjel verde.