1. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte uşor în tigaia încinsă cu ulei. Se adaugă carnea tocată, se amestecă bine până se rumeneşte puţin carnea şi se stinge cu apă. Se adaugă o jumătate linguriţă de sare şi puţin piper şi se lasă să fiarbă înăbuşit, la foc mic, 15- 20 de minute, până ce scade tot sosul. Se adaugă vinul şi se mai fierbe jumătate de oră.
2. Între timp, macaroanele se rup şi se pun la fiert în apă cu sare. Se respectă timpul indicat pe pachet, apoi se trec printr-un jet de apă şi se lasă la scurs în strecurătoare.
3. Se pun într-un castron, se adaugă o linguriţă de ulei de măsline şi se amestecă uşor. Se acoperă şi se păstrează calde.
4. La carnea tocată se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi sucul de roşii. Se adaugă usturoiul şi verdeaţa tocate mărunt şi se lasă să fiarbă până scade sosul. Se servesc cu parmezan ras.