Ai mâncat vreodată mămăligă coaptă? E delicioasă! Iar dacă îi adaugi şi celelalte ingrediente, devine o cină originală şi rapidă.Încearcă reţeta de mămăligă coaptă cu bunătăţi!
1. Se prepara mamaliga: se pun la fiert 2,5 l apa cu sare. Când apa a fiert, se adauga malaiul în ploaie şi se amesteca continuu. Se da focul mic şi se amesteca continuu timp de 10-15 minute, pentru a fierbe malaiul.
2. Când s-a fiert, se da jos de pe foc, se adauga untul şi se amesteca bine.
3. Se tapeteaza fundul unui vas termorezistent cu felii de bacon. Se toarna deasupra câteva linguri de mamaliga şi se face din loc în loc câte o gaura în care se sparge câte un ou.
4. Se asezoneaza cu sare şi piper, apoi se acopera cu un strat de brânza şi altul de mamaliga. Se presara deasupra mult caşcaval ras şi se da la cuptor pâna când se gratineaza. Serviţi cu smântâna!
Această reţetă a fost pregătită în emisiunea “Draga mea prietenă” de la Kanal D.