Mâncare de ardei cu carne de porc
1. Pentru început se aleg ardeii, se curăţă de seminţe, se spală bine şi se taie şuviţe. Se pune într-o cratiţă uleiul să se încingă şi se călesc ardeii.
2. Se taie şi ceapa solzişori şi se căleşte până capătă culoarea arămie, după care se lasă la foc mic ca să nu se ardă.
3. Carnea se prăjeşte puţin într-o tigaie cu ulei şi se pune peste mâncarea de ardei, lăsându-se să fiarbă încă 25 de minute. Se curăţă roşiile şi se taie cubuleţe, iar aproape de sfârşit se pun peste ardei şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Puteţi să o faceţi mai picantă dacă vreţi şi atunci puteţi să presăraţi boia de ardei. Se mai lasă la fiert 10 minute, iar ca să scadă mai bine se bagă la cuptor 20 de minute. Când o băgaţi la cuptor, adăugaţi usturoiul tocat, pastă sau întreg. După ce s-a rumenit, se scoate din cuptor şi se serveşte cu crutoane de pâine sau chiar pâine prăjită neagră sau de secară.