1. Într-o cratiţă de 3 l se pune untul şi uleiul pe foc să se topească şi peste grăsime se adaugă ceapa şi usturoiul. Se călesc până când ceapa capătă culoarea arămie, apoi se iau puţin de pe foc. Separat, se pregăteşte carnea de vită. Se spală şi se taie fâşii subţiri şi se pune peste sosul de ceapă, după aceea se toacă ardeii mărunt şi se călesc toate la un loc.

2. Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun în cratiţă peste carne şi sosul de ceapă.

3. Se mai lasă să fiarbă până e gata şi carnea şi se bagă la cuptor la o temperatură potrivită. Se lasă până se rumenesc cartofii. Spre sfârşit, mâncarea se stropeşte cu puţin vin alb sau roze şi se scoate apoi din cuptor.

4. Se serveşte caldă cu pătrunjel verde tocat mărunt şi dacă vreţi şi cu puţină lămâie.