1. Legumele se curăţă şi se spală. Dovleceii se taie felii, ceapa şi usturoiul se toacă mărunt, iar roşiile se taie cubuleţe.

2. Ceapa se căleşte uşor în ulei încins, apoi se stinge cu 2-3 linguri de apă şi se înăbuşă. Se pun apoi dovleceii şi se fierb 10-15 minute. Se adaugă roşiile, usturoiul, seminţele de floarea soarelui şi condimente după gust. Se acoperă şi se lasă la foc mic 5-10 minute. Se aromează cu pătrunjel verde şi se serveşte cu ruladă de pui.

3. Pieptul de pui se desface în felii subţiri şi se condimentează cu sare şi piper. Spanacul şi usturoiul tocate mărunt se călesc în unt. Când se răcesc se adaugă brânza proaspătă, telemeaua rasă, seminţele de floarea soarelui şi condimente după gust. Se ung feliile de carne cu această compoziţie, se rulează şi se prind cu scobitori să nu se desfacă. Se prăjesc pe toate părţile într-o tigaie cu ulei încins, apoi se pun într-o tavă unsă cu ulei şi câteva linguri de vin. Se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-30 minute.