Mâncare de legume

40 minute
70 portii
Mediu

Mâncare de legume foarte bună pentru diete, pentru post sau pentru vegetarieni. Iată o reţetă simplă şi delicioasă!

1. Se spală şi se feliază vinetele. Se pre­sară sare şi se aşază în sită să se scurgă. Se presează cu o lingură de lemn ca să iasă sucul toxic şi se trec prin pesmet.

2. Se perpelesc în puţin ulei de măsline cât să capete crustă. Se curăţă ceapa şi gogoşarii. Se feliază şi se călesc în ulei.

3. Se înăbuşă cu puţină apă cât să se înmoaie şi se adaugă vinetele, cartofii tăiaţi felii mai mari, usturoiul tăiat mă­runt şi dovleceii. Se presară sare şi piper, după gust, şi se se fierb la foc potrivit.

4. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se taie cubuleţe. Se pun în cratiţă şi se mai lasă câteva minute. Mâncarea se serveş­te ornată cu pătrunjel proaspăt.